DDScad 18

Design the future today

Forbedret brukergrensesnitt
Enda bedre oversikt og mer brukervennlig

Kobling til BIMx
Høy kvalitet visualisering og presentasjon

Nye verktøy og oplimaliseringer
Mer fleksibilitet og prosjekterings effektivitet

DDScad er nå en viktig søyle i Graphisoft og versjon 18 gir deg et bredt spekter av nye funksjoner og forbedringer. Endringen av brukergrensesnittet, koblingen til Graphisoft-løsninger, samt ulike nye verktøy og funksjoner gir deg betydelige fordeler i den daglige OPEN BIM prosjekteringen din. På denne siden viser vi deg de nye funksjonene og forbedringene du finner i DDScad 18.


Generelle høydepunkter i DDScad 18

Nytt utseende – Mer brukervennlig

DDScad 18 har et oppdatert brukergrensesnitt, med nytt design på knapper, ikoner og dialogbokser. Med dette får du nå en enda bedre oversikt og du finner funksjoner raskt. Endringen av brukergrensesnittet gir DDScad et friskt og moderne utseende med høy grad av brukervennlighet.

BIMx: visualiser, presenter og naviger på mobil og nettbrett

Med DDScad 18 får du en tilkobling til BIMx, Graphisofts prisvinnende presentasjons- og samarbeidsapp. BIMx utvider muligheten din til å dele 3D-modeller, planer og prosjektinformasjon på en rekke forskjellige enheter og operativsystemer, hvor som helst, når som helst.

Enda mer intuitiv modellering med sporingsdialogen

Den nye funksjonen på musepekeren (viser avstand og vinkel) i DDScad 18 gjør modellering av objekter, som kabler, rør og kanaler eller geometriske former, enda enklere. Funksjonen viser posisjonsinformasjon eller geometriske parameter av det respektive objektet i sanntid på musepekeren. Dette lar deg umiddelbart se og redigere de viktigste egenskapene for trinnet du holder på å utføre.

Ny Pset-konfigurator: Lag IFC-egenskapssett lettere

Definer IFC-egenskapssett med mer fleksibilitet for å implementere egne OPEN BIM-prosesser. Takket være den nye og oversiktlige Pset-konfiguratoren kan du tilordne standard objektegenskaper så vel som egenskaper spesifisert av retningslinjer for modellering og klientkrav.

Flere generelle nyheter


 • BIMcloud
  DDScad 18 gir deg en kobling til BIMcloud, Graphisofts platform for prosjektkommunikasjon og samarbeid. Med eksport funksjonen kan du dele dataene dine med prosjektdeltakere direkte fra programvaren i BIMcloud.

Høydepunkter i DDScad 18 Elektro

Mer fleksibilitet med nye kabelfunksjoner

Prosjektering er mye lettere i DDScad 18 takket være flere nye kabelfunksjoner. Opprett nye kabeltyper selv i egenskapsvinduet, og bruk dem deretter automatisk til andre funksjoner som å lage mengdelister og rapporter. Det er også nye alternativer for å stille inn og vise kabelens radius.

Konfigurer tilpassede oppsett for skjemaer

Design systemskjema i henhold til dine behov med Skjema layout konfiguratoren. Angi for eksempel posisjonen og avstanden til objekter, antall per linje, samt teksten som skal vises. I tillegg kan du lagre maler og bruke dem til nye prosjekter.

Kom raskt i gang med prosjektene dine med IFC-referansemodellen

DDScad 18 Elektro leser automatisk rominformasjonen fra IFC filen. Dette lar deg begynne med OPEN BIM prosjektering uten noen hinder. Romdata kan også bli brukt til andre formål, for eksempel for å lage mengdelister.

Design kabelstiger effektivt og lag dine egne stag

Analyser fyllgraden av kabelsystemet ditt, for eksempel kabelstiger, kabelkanaler og rør for svakstrøms- og mellomspenningskabler. Med den nye funksjonen i DDScad 18 kan du avgjøre om kabelsystemet ditt er dimensjonert i henhold til planen, og om det er tilstrekkelig kapasitet tilgjengelig for senere utvidelse.

Flere nyheter elektro • Kortest bane til tavle
  Når du kobler til en elektrisk kabel i et kabelsystem, bruk funksjonen "Finn korteste vei til tavle" i kontekstmenyen for tilkobling fra last til tavle. Dette kan også bli brukt spesifikt og individuelt til å sjekke om en valgt kabel tar kortest vei fra den elektriske tilkoblingen til tavlen når endringer blir gjort i systemet. Se videoen >

 • Forbedret systemnavigator
  Informasjonen til alle komponenter til en kurs er tilgjengelig per klikk i systemnavigatoren. Informasjonen kan vises eller gjemmes alt etter behov.

 • Multi-redigering funksjon
  Du kan nå velge flere linjer i en kolonne i systemnavigatoren og endre de samtidig ved bruk av multi-redigering funksjonen.


Høydepunkter i DDScad 18 VVS

Optimal oversikt av systemet med forbedret systemnavigator

MEP systemnavigatoren i DDScad 18 VVS har blitt betraktelig forbedret og gir deg optimal oversikt over rør og kanalsystemer og lar deg justere systemet raskt og enkelt. Hele systemet vises nå i en detaljert tre-struktur med alle delstreng komponenter, inkludert forhåndsdefinert informasjon.

Nye visualiserings filter: Mer kontroll over spillvannsystem

Med det nye visualiseringsfilteret for stillestående vannvolum og ventetid for drikkevannsrør vil du oppdage kritiske situasjoner i systemet ditt med en gang. Dette gir deg veldig god kontroll over drikkevannssystemet du har laget.

DDScad VVS: Flere mindre forbedringer for økt prosjekteringseffektivitet

DDScad 18 VVS har blitt kraftig forbedret for å støtte deg i ditt daglige arbeid. I tillegg har dialogene for definasjon av hydrauliske kretser og beregningspunkt blitt forbedret og er nå enda mer brukervennlig.

Flere nyheter VVS • Maksimalt temperaturfall
  Det maksimale temperaturfallet er nå forhåndsdefinert for hele sirkulasjonskretsen til standardverdien på 5 Kelvin og kan redigeres om nødvendig.

 • Trykktap på grunn av geodetisk høyde 
  "Tilførsel over havnivå”- parameteret tar nå automatisk i betraktning trykktap på grunn av geodetisk høyde for forbrukerne.

 

 


Har du spørsmål om DDScad 18?

Ta gjerne kontakt om det er noe du lurer på, så kommer vi tilbake til deg så raskt det lar seg gjøre.


Endringshistorie tidligere DDScad versjoner