Hardware anbefalinger

DDScad programmene er utviklet med sikte på å kunne kjøre med dagens maskinvare. Programvaren vil fungere greit på standard hardware som nevnt nedenfor. Ta gjerne kontakt med oss før du kjøper ny PC for å avklare om det er ok.

Operativsystem

Anbefalt: Windows 10 Professional 64-bit eller Windows 11 Professional.

Ved Windows 11 er det en del drivere til skjermkort som kommer direkte via windows update, som ikke er de du kan få fra skjermkortleverandøren (om du har dedikert skjermkort, som du absolutt burde ha). Dette må gjøres manuelt fra sidene til leverandøren eller via applikasjonen som kan lastes ned fra både nVidia og AMD.

CPU

Minstekrav: 3 GHz

Anbefaling: Intel Core i7 / i9 med 6 eller flere kjerner, ekvivalent XEON prosessor eller AMD Ryzen 7 / AMD Ryzen 9

Minne (RAM)

Minstekrav: 16GB - Windows 10
Anbefaling: Mest mulig (32GB – 64GB) 32GB er anbefalt for 6-kjerners (eller høyere kjernetall) i Windows 10 og Windows 11.

Harddisk

Minstekrav: installasjonen krever ca 4 GB ledig diskplass. Brukerfiler og prosjekter vil da komme i tillegg.
Anbefaling: SSD (min 256GB, anbefalt 2TB hvis alle prosjekter lagres lokalt)

Husk gode backup rutiner!

Server

Anbefaling: Win2016/2019/2022 server, men alt som kan dele filer vil fungere av servere (så lenge det er støttet på support av Windows. Dette gjelder om dere kjører programmet på serveren, dersom dere bare har prosjektene lagret på server, kan det være hvilken versjon som helst bare man får tilgang til harddiskene via mounted drives og nettverket).

Grafikkort

Anbefaling:

OpenGL-støtte fra nVidia (f.eks. RTX, Quadro kort eller RTX Quadro kort).

Hos mange leverandører av bærbare maskiner blir man låst til nVidia Quadro kort, da de ikke setter inn RTX kort. Der er det viktig at man får et kort med nok VRAM (Video Minne), vi anbefaler minimum 6GB.

 

Dersom man kan få inn nVidia RTX kort i maskinen anbefaler vi nVidia RTX 3060 eller høyere med 6GB VRAM. Nå kommer snart nVidia med en ny serie grafikkort som vil hete 40XX, disse vil selvsagt være bedre enn de eldre kortene og dersom man tenker på å kjøpe en maskin i dag (08.08.22) kan det lønne seg å vente til disse blir lansert da de vil endre prisene på dagens grafikkort. I 40XX serien ser det ut til av 4060 eller høyere vil være vår anbefaling.

 

Maskinen må også settes opp til å bruke det eksterne kortet som standard (Gjelder kun bærbare maskiner). Dette gjøres i innstillingene for grafikkortet. (Som standard settes dette ofte til det integrerte kortet for å spare strøm).

For nVidia endres dette på NVIDIA Control Panel

Skjerm

Minstekrav: Skjermoppløsning 1366x768.
Anbefaling: Skjermoppløsning 1920x1200.

Mus

3-tasters mus - eks: Logitech


Kontakt oss

Lurer du på noe eller trenger hjelp, så er det bare å ta kontakt med oss.

DDScad Elektro
51 78 89 61
elektro-gssc@graphisoft.com

DDScad Arkitekt
51 78 89 63
arkitekt-gssc@graphisoft.com

DDScad VVS
51 78 89 62
vvs-gssc@graphisoft.com

DDScad Konstruksjon
51 78 89 64
konstruksjon-gssc@graphisoft.com